Is de aarde rond of plat? 🌍

01 februari 2024

De komende dagen wil ik graag met je gaan kijken wat discipelschap voor ons dagelijks leven betekent. 

Ik kreeg onlangs via mijn Instagramaccount de vraag of ik geloofde dat de aarde rond was of plat. Ik moet zeggen dat ik de vraag een paar keer las en me afvroeg of dit echt was. Eh, tja, je kunt er natuurlijk aan twijfelen of de aarde rond is, maar anno 2023 lijkt mij dat geen goed verhaal 🙂

Wij geloven ook in iets waarvan wij overtuigd zijn… tenminste, ik hoop dat jij de volgende tekst gelooft?

Wij geloven in Jezus als onze Heer en Verlosser!

De volgende tekst mag je zien als het startpunt van discipelschap. 

‘Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.’ (Johannes 3:16, BB)

Op het moment dat je gaat geloven in Jezus als de Zoon van God, dat Hij de Messias is en erkent dat Hij al jouw fouten, nare opmerkingen, negatieve gedachten, geheime misstappen heeft gedragen, dan mag je weten dat je eeuwig mag leven met Hem. Geweldig!

Maar, ben je dan een discipel?
Nee, dan ben je een gelovige geworden. 

Ehm, moet je dan een moment in je leven hebben, waarop je kan zeggen: Maandagochtend 11.00 uur werd ik discipel?’ Nee, zeker niet.

Discipel zijn is een proces,
dat begint zodra je start
met doen wat Jezus zegt.

Als discipel in de tijd van de Bijbel volgde je een rabbi. Je moest zelfs gevraagd worden door een rabbi om zijn discipel te worden. In de tijd van Jezus waren er verschillende ‘niveaus’ van rabbi’s. Jezus was een rabbi van het hoogste niveau, Rabboeni. Hij kende de schrift, kon deze ook uitleggen, maar wist er ook wijsheid aan toe te voegen. 

Als een Rabboeni je vroeg om hem als discipel te volgen dan had je de ‘topscore’! Een rabbi volgen, betekende ook letterlijk alles achter je laten en zijn voetsporen volgen, leren spreken zoals hij sprak en leren doen zoals hij deed. Dat heeft tijd nodig. 

Wil jij doen wat Jezus zegt?
Of geloof je het wel?

“Geloof betekent geloven in het onzichtbare,
vertrouwen op het onmeetbare,
je vasthouden aan het onwaarschijnlijke,
en de mogelijkheid zien in elk kleinigheidje.”
Frederick Buechner

Ik daag je uit om stappen te gaan zetten, waardoor het je meer en meer lukt om te gaan doen wat Jezus zegt. De komende dagen ga ik je hier graag bij helpen!

Jezus volgen, is de hoogste route bewandelen.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat wij een bijzondere Rabbi mogen volgen, omdat U ons roept U te volgen. De meest intelligente, zachtaardige en rechtvaardige Rabbi die er is. U bent vol wonderen en vol inzicht. Uw wijsheid overstijgt alle wijsheid. Wij prijzen Uw naam en willen graag leren om een discipel te zijn. Meer en meer. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Op welk vlak in jouw leven zou je graag meer stappen willen zetten om te doen wat Jezus tegen je zegt?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?