Een afslachting…💥

03 mei 2024

Er komt vreselijk nieuws binnen: 

Een afslachting in Israël.
De Hamas valt Israël aan op een beestachtige wijze.

De beelden zijn onvoorstelbaar en onvergetelijk.
Jij weet gelijk waar ik het over heb. 

En dan breekt de hel los. Haat neemt over en weer toe. Ik heb geen antwoord en jij waarschijnlijk ook niet. Ja, tijdens een gesprek met je collega, geef jij aan wat ze met de Palestijnen moeten doen of wat Israël volledig fout oppakt…maar vervolgens zoeken we nieuw papier voor in de printer en irriteren we ons als ook nog eens de inkt op is en we niet door kunnen met onze planning.

Wat moet je doen in een wereld als deze?
Gods woord is duidelijk: geloven en liefhebben.

‘Ja doei’, is misschien het eerste wat je denkt. Hoe kun je iemand die jouw hele familie heeft afgeslacht, liefhebben? Hoe kan God dat van je vragen? 

Sterker nog… Hij verlangt het van je. Dat staat in de Bijbel. Dat verzin ik niet. 

‘En als je gaat bidden en je bent nog boos op iemand, vergeef hem dan eerst. Want dan vergeeft je hemelse Vader jou ook. Maar als je niet vergeeft, zal je hemelse Vader jou ook niet vergeven.’ (Markus 11:25-26, BB)

Er wordt niet gesproken over een beetje boos, maar over heel erg boos… hatelijk boos…
De opdracht voor jou en mij is helder: vergeef!

Waarom vraagt God zo iets onmogelijks aan jou? 

Omdat Hij van je houdt. Zielsveel van je houdt!

Omdat Hij niets liever wil, dan dat jij op goddelijk niveau in dit leven gaat functioneren. Niet als wereldburger, maar als hemelburger. Als Koninklijk kind van jouw Koninklijke Vader. En daar hoort ook vergeving bij. Jij hoeft daar niet toe in staat te zijn, maar God in jou is dat wel. Wij moeten één ding doen: gehoorzamen.

Als je iets tegen iemand hebt, wuif het niet weg.

‘Maar Ik zeg tegen jullie: houd van je vijanden en bid voor de mensen door wie jullie slecht behandeld worden.’ (Matteüs 5:44, BB)

Wat is de beste oplossing als je iets tegen iemand hebt?

Zegen ze met Gods liefde, het beste wapen tegen alle haat en nijd, dat is Gods route om samen met Hem te wandelen in deze wereld vol haat.

Bezinningsvraag:

  • Tegen wie heb jij iets? Ga diegene zegenen. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?